Danica Opačić

Zovem se Danica Opačić i studentkinja sam treće godine novinarstva i komunikologije na  Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Gimnaziju ,,Veljko Petrović“ sam završila 2020. godine, a tokom školovanja sam učestvovala na brojnim takmičenjima od kojih bih svakako izdvojila ,,Književnu olimpijadu“, na kojoj sam osvojila dva druga mesta na republičkom takmičenju, pod mentorstvom profesorice Milice Miličević. Takođe, bila sam nosilac nagrade ,,Natalija – Natka Ćatović“ 2020. godine, što za mene predstavlja veliku čast.

Ljubav prema jezicima, književnosti i radoznalost od najranijih dana je svakako presudila, te je moj izbor za nastavak školovanja bilo novinarstvo na FPN-u. Međutim, i pored školskih uspeha, gimnaziju ću uvek pamtiti kao najlepši period života, u kom sam tokom četiri godine stekla neprocenjive uspomene sa mojim odeljenjem i divnim profesorima, čije anegdote sa časova prepričavamo i danas.

Svim budućim učenicima Gimnazije ,,Veljko Petrović“ bih savetovala da uživaju u svojim srednjoškolskim danima i da budu hrabri pri izboru svojih budućih profesija, jer mi je Gimnazija zaista bila velika odskočna daska za nastavak školovanja i studije.

Kao bivšoj stipendistkinji Fondacije ,,Veljko Petrović“ mi je posebno drago što sam izabrana da budem jedna od nagrađenih i sa ponosom ističem koliko mi je to značilo na samom početku studiranja i na tome sam veoma zahvalna.

– Danica Opačić-