Fizi Bizi Fest X

U Somboru je, od 1. do 30. novembra, održan X Festival nauke Fizi Bizi Fest.

Fizi Bizi Fest je međunarodni naučno-popularni događaj koji promoviše nauku među decom i mladima. Mesto je okupljanja talentovane dece i mladih, kao i stručnjaka koji se aktivno bave naukom.

Cilj ovog festival nauke je, kako kažu organizatori, razvijanje interesovanja i ljubavi prema nauci, podizanje nivoa naučne pismenosti i svesti o značaju nauke u savremenom društvu. U manjim sredinama, poput Sombora, festival je prilika da se podrže talentovana deca i mladi sa sklonostima ka bavljenju naukom, da se povežu sa vršnjacima sličnih interesovanja, da im se omogući kvalitetnije slobodno vreme, ali i da se afirmišu i osnažuju kao popularizatori nauke.

Na festival je u proteklih nekoliko godina učestvovalo više 2.000 dece i mladih, održano je više od 50 naučno-popularnih predavanja i prikazano više desetina naučno-edukativnih postavki. Iz godine u godinu Festival dobija na kvalitetu i želimo da se taj trend nastavi još dugo.

Organizatori festivala su Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor, a podržavaju ga Grad Sombor, Centar za promociju nauke, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor.

Prezentacije festivala objavljene su na zvaničnom YouTube kanalu koji možete da posetite putem sledećeg linka:

Fizi Bizi Fest – YouTube

You may also like...

Оставите одговор